Lokale Omroep Echt - Susteren

Medailleregen voor Reddingsbrigade Echt op NK Estafette

Leden van Reddingsbrigade Echt hebben bij het Nederlands Kampioenschap Estafette in het Dommelbad in Boxtel een groot aantal medailles gewonnen.

Reddingsbrigade Echt stond in totaal met 15 teams aan de start en er werd gedurende 4, 5 of 6 onderdelen om goud, zilver en brons gestreden. Er wordt bij de estafettes gezwommen met zwemvliezen, torpedo’s, duikringen, reddingspoppen, reddingstouwen waarbij techniek en snelheid samengepakt worden. De teams die de combinatie het beste onder de knie hebben, behalen uiteindelijk het beste resultaat. Reddingsbrigade Echt werd in de verschillende categorieën maar liefst 7 keer Nederlands Kampioen, behaalde 5 zilveren en 2 bronzen medailles.

Het aspiranten E (7-8 jaar) gemengde team (Marit Knoben, Luna van der Mast, Lucas van Meerendonk en Lars Flapper) behaalde na 5 onderdelen een zilveren medaille achter RB Staphorst.

Foto: Reddingsbrigade Echt

De aspiranten D meisjes team (Lise Nissen, Naia Broeders, Nina Leenders en Mirthe Maasen) werd Nederlands Kampioen en daardoor kregen de meiden een gouden medaille om hun nek gehangen.

Foto: Reddingsbrigade Echt

Bij de jongens D (9 tot en met 11 jaar) stonden er 2 teams van RB Echt op het podium, het eerste team (Tim Greijmans, Jort Beckers, Dave Janssen, Nils Knoben, Thijs Gelissen en Ray Roemen) werd tweede en kregen daarmee een zilveren medaille en het tweede team (Vinny Huisman, Thijs Flapper, Thomas Cleven, Tijl Klesman, Ruben Vrenken) werd derde en kregen een bronzen medaille.

Foto: Reddingsbrigade Echt

In de C-categorie (12 tot en met 14 jaar) was het erg spannend, de meisjes werden uiteindelijk vijfde. De jongens (David Jetten, Jason van der Beek, Ian Weekers, Yves Roemen en Feran Leenders) staken in de C-categorie met kop en schouders boven de rest uit en werden na 6 onderdelen meer dan terecht Nederlands Kampioen.

Foto: Reddingsbrigade Echt

Bij de junioren meisjes (tot en met 18 jaar) en jongens was het tot het einde spannend. De junioren meisjes (Lotte Beckers, Fleur Beckers, Maike Jetten, Lizz Lutgens en Lotte van Gellekom) van Reddingsbrigade Echt eindigde op een derde plaats.

Foto: Reddingsbrigade Echt

De junioren jongens (Rob Verstraeten, Ian Debie, Jaden van Houtem en Tom van den Akker) stonden een plekje hoger op het podium en namen een zilveren medaille mee naar huis.

Foto: Reddingsbrigade Echt

In de seniorencategorie (18-30 jaar) wordt op het NK Estafette altijd ontzettend hard gezwommen. De heren (Jack Meerten, Luuk Willems, Rik op het Veld en Cas Wolters) van Reddingsbrigade Echt eindigde uiteindelijk op een derde plek achter de brigades uit Dordrecht en Gouda. De heren zaten op een twee onderdelen heel dicht bij het Nederlands Record maar konden deze net niet verbeteren. De seniorendames hebben een uitstekende wedstrijd gezwommen maar vielen helaas buiten de prijzen.

Foto: Reddingsbrigade Echt

De masterteams (30+ jaar) hebben enorm goede prestaties neergezet. De masterdames staken met kop en schouder boven de rest van het veld uit en stonden allebei op het erepodium. Het eerste team (Ilse Clevers, Maike op het Veld, Rianne Golsteijn, Marianka van Hemert) behaalde de gouden medaille met maar liefst 5 nieuwe nederlandse records. Het tweede master damesteam (Mieke Hover, Saskia Coolen, Ho-Tsin de Sanctis en Petra Peeters) wist de tweede plek te veroveren en namen daarmee de zilveren medaille mee naar huis.

Foto: Reddingsbrigade Echt

Bij de masterheren had het eerste team (Sven Roemen, Tim Eichmann, Jos Beckers en Eric Dumas) een nek-aan-nek race met de masterheren van Boxtel en moesten uiteindelijk genoegen nemen met de zilveren plak. De heren zwommen een Nederlands Records op de 4×50 meter reddingsestafette. Het tweede herenteam werd uiteindelijk na een spannende strijd met 3 andere brigades vierde.

Foto: Reddingsbrigade Echt

De wedstrijd werd op beide dagen afgesloten met het onderdeel Line Throw waarbij er in tweetallen een reddingssituatie op snelheid wordt nagebootst. Een van de twee sporters ligt in het water op 8, 10 of 12 meter vanaf de kant, afhankelijk van de betreffende categorie. De andere sporter rolt een touw op, gooit het touw naar de drenkeling in het water en haalt de drenkeling naar de kant.

Dit is een explosief, zenuwslopend en zeer spectaculair onderdeel en is daardoor vooraf nauwelijks in te schatten wie het onderdeel gaat winnen. Het is daarom ook heel gaaf om te melden dat Vera Janssen & Yenthe Leenders, Naia Broeders & Mirthe Maasen, Saskia Coolen & Ilse Clevers en Rob Verstraeten & Tom van den Akker dit onderdeel wonnen en daarmee werden zij Nederlands Kampioen Line Throw.

Reddingsbrigade Echt is altijd opzoek naar nieuwe zwemmers, mocht u(w zoon of dochter) interesse hebben neem dan contact op via onze website www.rb-echt.nl.