Lokale Omroep Echt - Susteren

Doe mee met de Nationale NachtvlinderNacht!

In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht.

Nachtvlindernacht
Foto; Vlinderstichting

Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt vanaf vanavond gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin, maar ook tijdens een georganiseerde excursie op veel plaatsen in Nederland.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis: midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop. Of een laken spannen in de achtertuin en er een felle lamp bij plaatsen. Voor nachtvlinderonderzoekers heel gewone zaken. Zij lokken op deze manier nachtvlinders als de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart.

Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht! Kijk op www.nachtvlindernacht.nl op welke plek bij u in de buurt naar nachtvlinders wordt gekeken.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is om mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd, verspreid over het hele land, gegevens van nachtvlinders te verzamelen