Lokale Omroep Echt - Susteren

Na Kasteel Eyckholt Roosteren nu klooster Koningsbosch in de problemen

Het herontwikkelen van het klooster in Koningsbosch tot een exclusief hotel gaat mogelijk niet door. Dit vanwege een vermoeden van crimineel geld. Het is niet het eerste karakteristieke gebouw in Echt-Susteren dat gelinkt wordt aan crimineel geld. Eerder dit jaar kwam Kasteel Eyckholt in Roosteren al in opspraak.

Foto: Redactie LOES

Begin maart viel de politie binnen in Kasteel Eyckholt in Roosteren. De eigenaren Pieter H. en Diana N. uit Echt werden verdacht van witwaspraktijken. Pieter H. zou als ambtenaar van de gemeente Helmond meer dan een miljoen euro aan gemeenschapsgeld hebben verduisterd. Diana N. zou het geld hebben uitgegeven.

Eind maart werd Kasteel Eyckholt te koop gezet voor een bedrag van 895 000 euro. Een paar weken later werd Restaurant Kasteel Eyckholt failliet verklaard door de rechtbank. Sinds begin juli is het kasteel weer open en heeft het met Ria Joosten een nieuwe eigenares.

Woensdag werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren weigert een omgevingsvergunning te verlenen aan Gelasius Vastgoedmaatschappij BV. Volgens het onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch