Lokale Omroep Echt - Susteren

Nieuwe fotoserie Heemkundekring Echter Landj

Alweer een nieuwe serie fotos. De foto`s die dit keer geplaatst zijn komen uit het archief van Dr. Henrichs, destijds woonachtig aan de Peijerstraat.

Dr. Henrichs, bij de ouderen onder ons bekend als een kundige arts, maakte in de vijftiger jaren tevens, als een van de weinigen in Echt naast foto`s ook al films met zijn eigen filmcamera. Delen van zijn foto- en filmarchief zijn ter beschikking gesteld door zijn dochter Els Henrichs. Nog steeds woonachtig in Echt en lid van de heemkundevereniging.

De Heemkundekring plaatst als eerste de foto`s op hun site en zijn voornemens om in het najaar een of meerdere filmavonden te organiseren waarover te zijner tijd nadere informatie volgt. Hier zullen onder andere langskomen diverse kermissen uit de vijftiger jaren, de sacramentsprocessies, carnavalsoptochten, wandelclubs, koninginnedagoptochten, het station Echt en ga zo maar door.

U kunt de foto`s vinden onder de rubriek:  Nieuw binnengekomen Particulieren. Foto’s kunt u blijven sturen naar Ben Heijman ( benheijman@ziggo.nl ) Het is ook mogelijk om een afspraak maken om foto`s te laten inscannen, waarna u ze meteen mee naar huis kunt nemen tel: 06-53723767.

dr.henrichs-heemkundekring
Op bijgaande foto Dr. Henrichs in zijn vrije tijd als knutselaar.