Lokale Omroep Echt - Susteren

Onderzoek naar tevredenheid over fietsroutes

In Noord- en Midden-Limburg ligt zo’n 1400 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes; de fietser kan nu weer te kennen geven of dit netwerk voldoet aan zijn wensen.

© Routebureau N/M-Limburg
© Routebureau N/M-Limburg

De routes worden bewegwijzerd middels het ‘fiets-knooppunten-systeem’, waardoor fietsers de vrijheid hebben hun eigen routes samen te stellen.

Het route-netwerk wordt intensief gebruikt door zowel inwoners van de regio als toeristen.

Maar liefst 22% van de Nederlanders gaat, tijdens een vakantie in Limburg van twee dagen of langer, een keertje uit fietsen: een van de belangrijkste vakantietijdsbestedingen dus.

Onderzoek naar tevredenheid.

De kwaliteit van het route-netwerk wordt bewaakt door Routebureau Noord- en Midden-Limburg, dat in 2014 al eens een onderzoek hiernaar heeft gedaan: 81% van de respondenten in die enquête gaf een rapportcijfer van 8 of hoger over het fietsnetwerk.

De aandachtspunten die uit die enquête naar voren kwamen, het snoeien en maaien en het aantal rustpunten onderweg, zijn inmiddels aangepakt.

Nu, twee jaar later, wil men opnieuw toetsen hoe de fietser over het netwerk denkt: wie haar/zijn mening wil geven kan terecht op de enquête-pagina van de website van het bureau; het invullen duurt zo’n 10 minuten, en respondenten maken kans op een VVV-cadeaubon ter waarde van 100 euro.

Naar verwachting zijn de resultaten van de enquête eind juni beschikbaar en zullen zij weer dienen tot het verder perfectioneren van het fietsroute-netwerk in Noord- en Midden-Limburg.


Meer nieuws over Echt-Susteren