Lokale Omroep Echt - Susteren

Onthulling kunstwerk in Leisurepark In de Bandert Echt

Maandag 12 maart om 13.00 uur worden de werkzaamheden voor de realisatie van het familiepark-Leisurepark In de Bandert afgerond met de onthulling van een kunstwerk door wethouder Geert Frische.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

Sinds 2011 heeft het park een metamorfose ondergaan om aan de behoeften van de huidige samenleving te voldoen. Leisurepark In de Bandert is een familiepark waar inwoners van de gemeente Echt-Susteren en de regio samenkomen en de mogelijkheid hebben om op vele verschillende wijzen te kunnen recreëren en sporten.

Om de realisatie van het Leisurepark  af te ronden werd een prijsvraag uitgeschreven voor een passend kunstwerk.

Uit 3 inzendingen werd door een selectie commissie gekozen voor het kunstwerk ‘Homo Ludens’, de spelende mens van kunstenaar Lei Hannen. Hij liet zich inspireren door de manuscripten ‘Homo Ludens’ van de Nederlandse filosoof Kooistra, waarin het belang van het spel wordt belicht. Lei vertaalde dit naar de hedendaagse mogelijkheden in onze samenleving.

Als uitgangspunt is gekozen voor een dobbelsteen, die bij veel spellen een onpartijdige start initieert. Om de gelaagdheid van het belang van het spel weer te geven, is de dobbelsteen opengevouwen. De vlakken gaan vervolgens over in een soort armen die naar boven zijn gericht. Door hun verschillende vormen spelen ze als het ware het spel van plezier, ontspanning, welbevinden, tactiek, actie, overwinning en verlies.

Dit monumentale Cor-ten stalen kunstwerk met een hoogte van 6 meter is geplaatst op het plein voor de ingang van het geheel gerenoveerde zwembad, het centrum van dit park.