Lokale Omroep Echt - Susteren

Op dinsdag 25 juli jongstleden is Jan Struik, echtgenoot, vader, schoonvader en opa overleden

Jan’s leven werd al enige tijd overschaduwd door zijn broze gezondheid. Na een kort en intens ziekbed is Jan in bijzijn van Corry en kinderen rond 22.00 in het ziekenhuis van Roermond overleden.

jan-struikJan is zoals hij uitdrukkelijk wenste, in stilte begraven in bijzijn van de mensen waar hij van hield.  Jan is te rusten gelegd op de natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg. Na zijn gehele leven te hebben gewijd aan een spiritueel leven is het nu zijn beurt om te zien wat hem wacht. 

Jan was een mensen-mens, altijd bezig om moeilijke situaties van anderen te verzachten. Hij had een hekel aan beklemmende instanties en stond iedereen bij die dat aan hem vroeg, klaar met woord en daad. Ook zijn gevoel voor humor was niet te onderschatten, evenals zijn respect voor elke vorm van leven en spiritualiteit. Hij leefde naar, en geloofde in, de optekeningen van de boeken van Jozef Rulof, hij kende Heilig ontzag voor deze benadering.

Toen zijn gezondheid in 2008 stap voor stap achteruit ging hield hij de moed erin en zijn ogen begonnen te sprankelen als hij kon vertellen over zijn leven. Zijn ontmoetingen met de weduwe van Rulof maar ook de bewonderende blik naar zijn duifje, een benaming die hij liefkozend had voor Corry, ruim 56 jaar zijn levensgezel en echtgenote. Jan was trots op zijn zonen, zijn kleinkinderen en de mensen waar hij om gaf. Zijn leven in Leiden, Zoeterwoude, Kelpen en Monfort. 

Jan was zoveel meer dan een evenementen organisator. Jan maakt gene zijde gegarandeerd rijker, logisch want hier is het leven weer ietwat armer geworden.

Tekst; Will Schmitz