Lokale Omroep Echt - Susteren

Opening huiskamer plus Nieuwstadt

Wethouder Geert Frische opent donderdag 7 september een nieuwe huiskamer plus in Nieuwstadt. In het gemeenschapshuis van Nieuwstadt aan de Millenerstraat is een volwaardige huiskamer plus, met alle benodigde faciliteiten, gekomen.

Archieffoto: LOES ACTUEEL – Riny

Wethouder Frische opent, samen met een bezoeker, de nieuwe huiskamer plus. Zij zullen samen een mooie foto onthullen. Deken Lauvenberg maakt de opening compleet door de ruimte in te zegenen. Hierna is het tijd voor gezelligheid met muziek van ‘The Oldtimers’ en een hapje en een drankje voor iedereen.

Er zijn meerdere huiskamers plus en reguliere huiskamers geopend. Deze huiskamers leveren veel positieve reacties op. “Als gemeente heb je de morele verplichting om de mensen die hier geboren en getogen zijn, die deze gemeente groot gemaakt hebben, mede te voorzien van een mooie oude dag”,  aldus wethouder Frische.

De huiskamerprojecten zijn opgezet om zelfstandigheid en sociale interactie te ondersteunen. Ouderen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een lekkere verse maaltijd, het spelen van gezelschapsspellen of een leuke creatieve activiteit.

De huiskamer plus in Nieuwstadt is op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur geopend. De huiskamers plus zijn voorzien van een uitgebreide keuken en verschillende zorgvoorzieningen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend binnen lopen in onze huiskamers. Ook kunt u contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren via info@echt-susteren t.a.v. dhr. H. Reijnen.