Lokale Omroep Echt - Susteren

Patroonsfeest Schutterij St. Joseph Buchten met receptie koningspaar en drumband

Zondag 18 maart viert Schutterij St. Joseph Buchten, samen met fanfare St. Jozef, gezamenlijk het traditionele Patroonsfeest.

Foto: Schutterij St. Joseph Buchten

De dag begint met een plechtige Eucharistieviering om 10.30 uur, die door de eigen leden van de fanfare muzikaal wordt opgeluisterd. Aansluitend herdenken beide verenigingen hun overleden leden op het kerkhof, waarna er een rondgang door het dorp wordt gemaakt.

Voor de schutterij is dat ook dit jaar weer een bijzonder moment, omdat tijdens deze rondgang het nieuwe koningspaar van 2018, koning Ivo Poulsen met zijn moeder Lil Poulsen als koningin, zich voor het eerst aan de inwoners van Buchten zal presenteren. Na de rondgang door het dorp zullen de fanfare en schutterij samen van een goed verzorgde koffietafel genieten.

’s Middags houdt de schutterij vanaf 14.30 uur een receptie ter gelegenheid van het nieuwe koningspaar Ivo en Lil, maar ook voor jeugdkeizer Wessel Michiels en jeugdkoning Noud Heuvelmann. Tevens geldt deze receptie als een mooie gelegenheid om haar drumband te huldigen.

De drumband van schutterij St. Joseph Buchten behaalde onder leiding van instructeur John Maassen en tambour-maître Mathijs Coolen op 19 november 2017 de kampioenstitel op Limburgse Kampioenschappen en tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op 20 januari werd de drumband maar liefst dubbel Nederlands Kampioen, zowel marcherend als concerterend.

Bovendien zullen nog een 3-tal jubilarissen worden gehuldigd, die de receptietafel zullen completeren. Dat zijn Thei Heijnen, die reeds 65 jaar drumbandlid is van de schutterij; Hub Niemans, die zijn 40 jarig lidmaatschap viert en Paul Römkens, die inmiddels 25 jaar trouw lid is van de vereniging. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe koningspaar, de jeugdkeizer, jeugdkoning, de jubilarissen en een afvaardiging van onze drumband te komen feliciteren.

Dat kan dus vanaf 14.30 uur in het Gemeenschapshuis van Buchten. Voorafgaand aan de receptie zullen de jubilarissen worden gehuldigd. Ook het koningspaar, jeugdkoning en de drumband zullen dan op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet. Na afloop van de receptie is er het Koningsbal met muziek van het DJ Jan Megens.