Lokale Omroep Echt - Susteren

Perr Schuurs uit Nieuwstadt met Fortuna koploper van Jupiler League

Fortuna Sittard is de trotse eerste koploper van de Jupiler League. De ploeg van aanvoerder Perr Schuurs uit Nieuwstadt won vrijdag met maar liefst 5-1 van FC Dordrecht.

logo-fortuna-sittard
©Logo Fortuna

Fortuna Sittard draaide al een goede voorbereiding, waarin het ongeslagen bleef. En die lijn werd doorgezet in de eerste competitiewedstrijd. Vanaf de eerste minuut domineerde Fortuna. Dat zagen ook de 3 165 toeschouwers op de tribune.

Na een kwartier opende Lisandro Semedo met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 1-0. Tien minuten later was het alweer raak voor Fortuna door een doelpunt van Finn Stokkers. Na dik een uur spelen, was Perr Schuurs dichtbij zijn eerste doelpunt van het seizoen. Dordrecht-keeper Renze Fij kon de bal nog uit het doel houden, maar Finn Stokkers was scherp in de rebound: 3-0.

Gustavo Hamer deed vervolgens iets terug voor de uitploeg: 3-1. Even later zorgde invaller André Vidigal met een wereldgoal voor de 4-1. In de blessuretijd mocht Perr Schuurs nog een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Opnieuw kon doelman Fij redding brengen en opnieuw was dat niet voldoende. Nu was het Arskovski die in de rebound een doelpunt kon maken: 5-1.

Door de ruime overwinning is Fortuna Sittard de eerste trotse koploper van het seizoen. Komende vrijdag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma.

Kijk op foxsports.nl naar een samenvatting van Fortuna – Dordrecht.