Lokale Omroep Echt - Susteren

Podiumplek voor Femke Gort uit Echt bij veldrit in Sittard

Veldrijdster Femke Gort uit Echt is zondag op het podium geëindigd bij Toma Cycling Cup cyclocross-wedstrijd in Sittard.

Het was de laatste wedstrijd in de regionale cyclocross competitie om de Toma Cycling Cup. Op het terrein van Watersley in Sittard werd de renners een zeer uitdagend en zwaar parcours aangeboden. Dit parcours was ook het toneel van het NK Mountainbike afgelopen zomer. Femke (14) deed mee in de categorie vrouwen waar alle dames van 14 jaar en ouder met elkaar strijden.

Femke speelt geen rol van betekenis in het algemeen klassement omdat ze meestal wedstrijden rijdt die op de nationale cyclocross kalender staan. Ze reed in Sittard mee om een mooi resultaat te behalen. Na een goede start lag Femke meer dan driekwart van de wedstrijd op plek twee. Mede dankzij een val en een aflopende ketting kwam ze weer in het bereik van Anouk Reen (17) uit Eindhoven die na 2 sterke laatste rondes Femke uiteindelijk in wist te halen.

Het was in Sittard dankzij de steile hellingen en zware modder een zeer zware wedstrijd die uiteindelijk resulteerde in een derde plek voor Femke Gort. Plek 2 was voor Anouk Reen en de eerste plaats was voor de Duitse Santina Brands uit Selkant.

Foto: Bart Gort
Foto: Bart Gort