Lokale Omroep Echt - Susteren

Politie geeft beeld vrij van bommelder station Sittard

De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van de treinpassagier die op het station in Sittard aan een conducteur meldde dat er in het toilet van de trein een bom zou liggen.

Foto: Politie

Dat gebeurde donderdag 22 juni 2017 omstreeks 12.40 uur. Vervolgens liep de man in de richting van de uitgang van het station. Toen de conducteur deze man achterna liep, rende de man het station uit. Tijdens het wegrennen riep hij nog meerdere malen ‘Bom, bom, bom’.

De trein kwam uit Maastricht en stopte op het NS-station in Sittard. Vervolgens werd het station ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Ook een deel van de kantoren die bij het station liggen, werden ontruimd. Na onderzoek in de trein werd niks aangetroffen.

Op camerabeelden afkomstig van het NS-station Maastricht is te zien dat de betreffede man uit de trein stapte die uit Hasselt (België) kwam.

De politie wil graag weten wie deze man is. De man zou enkele tanden missen. Wie kent de man op de foto of heeft andere informatie over dit incident? De politie is telefonisch bereikbaar via 0800-6070.

Foto: Politie

LEES OOK:

Bommelding, station Sittard ontruimd