Lokale Omroep Echt - Susteren

Politie Landelijke Eenheid Zuidoost

Opvallende aanhoudingen / zaken maand augustus.
Niet altijd kunnen wij aanhoudingen of andere opmerkelijke zaken direct delen met het publiek.
In de maand augustus hebben medewerkers van de afdeling Zuidoost diverse aanhoudingen verricht die nu wel gedeeld kunnen worden.

Vorige week donderdag zagen collega’s op de autosnelweg A2 ter hoogte van Urmond een voertuig rijden met 2 inzittenden.
Het voertuig werd door hen gecontroleerd.
In het voertuig werden vervolgens diverse strafbare goederen aangetroffen waaronder:
een gas- / alarmpistool, munitie, pepperspray, amfetamine en een bivakmuts.
Daarnaast reed de bestuurder met een ingevorderd rijbewijs.
De twee verdachten van 35 en 29 jaar uit de gemeente Sittard-Geleen zijn aangehouden. Zij mogen zich verantwoorden voor de rechter.

Op vrijdag 24 Augustus, werd door collega’s op de autosnelweg A76 ter hoogte van Tienbaan (Heerlen) een voertuig gespot welke voorzien was van valse kentekenplaten. De collega’s wisten de 3 inzittenden direct staande te houden. Na een snelle controle bleek het voertuig, een zeer snelle Volkswagen Golf R uitvoering te zijn. Het voertuig bleek gestolen in Amsterdam.
De 3 mannen van 35, 23 en 20 jaar oud afkomstig uit Amsterdam en Utrecht werden direct aangehouden ter zake heling.
Zijn zijn in verzekering gesteld en mogen zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Op donderdag 23 Augustus, zagen collega’s op de autoweg N281 nabij Heerlen een voertuig rijden welke hen opviel.
Zij stelden een controle in waarnaar bleek dat de bijrijder geen identiteitsbewijs kon overleggen. Hij gaf vervolgens valse identiteitsgegevens op.
De collega’s vertrouwden de opgegeven gegevens niet en hielden de man aan. De man wenste echter niet direct mee te werken aan zijn aanhouding.
Een collega motorrijder van de Politie Heerlen ondersteunde onze collega’s tijdens deze aanhouding. De collega’s kwamen al vrij snel erachter waarom de man onjuiste gegevens had opgegeven. Hij bleek nog gezocht te worden in verband met een gevangenisstraf van 177 dagen. De man was veroordeeld tot deze straf vanwege diverse door hem gepleegde inbraken.
De verdachte een 34 jarige man uit de gemeente Sittard-Geleen is ingesloten en mag zijn straf direct uitzitten. Daarnaast is er proces-verbaal opgemaakt ter zake het niet voldoen aan de identificatieplicht en het opgegeven van onjuiste identiteitsgegevens.