Lokale Omroep Echt - Susteren

Poolse spookrijder die Sittards gezin doodreed opgepakt

De 34-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur die eind september in Duitsland een Sittards gezin doodreed, is vrijdag officieel gearresteerd.

Foto: Rolf Larsen

De politie kon dit nu pas doen omdat de Pool eerder nog in coma lag. Inmiddels is hij aanspreekbaar. Om te voorkomen dat de spookrijder vlucht, is de man nu opgepakt. De Duitse Justitie wil hem vervolgen voor dood door schuld.

De trucker reed op de Duitse snelweg vanaf de oprit de verkeerde rijrichting in om een file te ontwijken. Na ongeveer een kilometer kwam hij in botsing met de auto van een Sittardse gezin. Vader Jo Gooijen (53), moeder Brigitte Gooijen-Baran (51) en hun 20-jarige dochter Anouk Gooijen kwamen daarbij om. Zij waren op weg naar huis na een vakantie. Vier vrouwen in een andere personenauto met Duits kenteken raakten lichtgewond. De Poolse chauffeur zelf raakte ook zwaargewond.

Uit onderzoek van de politie bleek de Poolse spookrijder teveel gedronken te hebben. Hij had 3,09 promille alcohol in zijn bloed. Dat is ongeveer evenveel als 15 tot 20 glazen bier. In Duitsland is een promillage van 0,5 toegestaan. In de vrachtwagen van de Poolse chauffeur trof de politie blikjes bier aan.


Lees al het nieuws over het dodelijke ongeluk in ons dossier.