Lokale Omroep Echt - Susteren

PREZO keurmerk Hospicezorg voor Mariaveld Susteren

Hospice Mariaveld in Susteren heeft in kasteel Limbricht tijdens een special symposium het ‘PREZO keurmerk Hospicezorg’ ontvangen.

Foto: Zuyderland

Met Hospice Daniken in Geleen is Mariaveld het eerste hospice in Limburg met dit bijzondere keurmerk. Eind 2017 werd het kwaliteitsoordeel al formeel toegekend.

Beide hospices doorstonden de externe audit van Perspekt afgelopen jaar met uitstekend gevolg. Ter gelegenheid van het behalen van dit keurmerk organiseerden de hospices een speciaal symposium over palliatieve zorg.

Het keurmerk werd symbolisch uitgereikt door miMakker Titia Brassé en Herm Leenders (directeur Zuyderland Zorgcentra). Carla Wijshoff, de zorgcoördinator van beide hospices, nam het keurmerk in ontvangst namens het hele team van vrijwilligers en professionals voor beide locaties.

Het aansluitende programma van dit middagsymposium was indrukwekkend. Zowel Sander de Hosson (longarts uit Assen) als Chantal de Weerd (klinisch geriater Zuyderland) wisten de 150 aanwezigen te boeien en inspireren met hun presentaties over plliatieve zorg.