Lokale Omroep Echt - Susteren

Prinses Christinastraat in bloei

De perkjes op de Prinses Christinastraat tussen huisnummers 36 en 58 staan volop in bloei! Bewoners van dit gedeelte van de straat benaderden in april de gemeente voor nieuwe beplanting omdat de bestaande bloemen en planten waren verouderd.

De gemeente is met de omwonenden in gesprek gegaan om hun wensen voor de groenvoorziening mee te nemen. Hier is een kleinschalig beplantingsplan uit voortgekomen waarin de kleurrijke vaste planten en borders, die bijen en vlinders aantrekken, staan beschreven. De aanplant stond eigenlijk geplant voor het najaar van 2017. De bewoners waren echter zo enthousiast dat ze aanboden om zelf de beplanting te bewateren indien de gemeente het beplantingsplan in het voorjaar al zou realiseren. Wethouder Jac Dijcks: “De perken zijn aangeplant en de bewoners hebben de planten met veel zorg en aandacht water gegeven en onkruidvrij gehouden. Het resultaat mag er zijn! Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.”

Sociaal resultaat

Bewoonster mevrouw Bougie en haar buurman meneer Jansen over de nieuwe beplanting: “We gebruiken de voorzijde van onze woningen als terras en we beschouwen de gemeentelijke borders als onze tuin. Dit willen we dan ook graag onderhouden. Het valt ons op dat buren, op de momenten dat wij de planten water geven en onkruidvrij maken, gezellig een praatje komen maken. Overdag drinken we samen met buurtgenoten een kopje koffie en ’s avonds wordt er samen een wijntje gedronken. Dat zijn ontzettende positieve resultaten, mensen praten weer met elkaar”, aldus de initiatiefnemers.

Bron: Gemeente Echt-Susteren