Lokale Omroep Echt - Susteren

Project ‘Sint Joas Broesj’ gericht op sociale leefbaarheid

In april is Stichting Gemeenschapsbelangen Sint Joost een nieuw project gestart: ‘Sint Joas Broesj’. Onlangs heeft de stichting een ideeënavond georganiseerd over de sociale leefbaarheid. Vrijwilligers, de gemeente, Zuyderland en Menswel waren daarbij aanwezig.

© Gemeente Echt-Susteren
© Gemeente Echt-Susteren

Mensen gingen met elkaar in gesprek over vernieuwende activiteiten, vooral voor en door senioren. De centrale vraag hierbij was: Sociale leefbaarheid in St. Joost, hoe verder? De meeste mensen zijn vrijwilliger bij (senioren)activiteiten. Zoals huiskamerproject, de Zonnebloem, ‘Samen Koken Samen Eten’ en de Ontspanningsvereniging. Zij brachten een hoop kennis en ervaring mee.

Het was een vruchtbare bijeenkomst die veel nieuwe ideeën en initiatieven opleverden. Een aantal van de ideeën worden direct opgepakt, zoals computerhulp voor senioren en de aanvraag voor een wensbus. Ook is gesproken de behoefte van senioren in beeld te brengen. En hoe het voor potentiële vrijwilligers aantrekkelijk wordt om een handje te helpen en hoe ze een zelf bedachte activiteit kunnen organiseren. Het komende half jaar ondersteunt Anniek Claessen het project als stageopdracht.