Lokale Omroep Echt - Susteren

Projectontwikkelaar Hotel Koningsbosch geschrokken en strijdvaardig

Volgens een onderzoek van landelijk bureau Bibob is er bij de realisatie van het hotel in het oude klooster van Koningsbosch een vermoeden van crimineel geld. De gemeente Echt-Susteren heeft de omgevingsvergunning dan ook geweigerd. Projectontwikkelaar Gelasius Vastgoedmaatschappij BV reageert geschrokken.

Foto: Redactie LOES

Projectmanager Jan Stor van Gelasius reageert met een uitgebreid statement: “Zeer recent heeft de burgemeester van de gemeente Echt-Susteren een besluit genomen met het voornemen om de vergunning voor de herontwikkeling van het klooster Koningsbosch te weigeren. Als reden wordt verwezen naar een advies van het landelijk bureau Bibob die negatief heeft geadviseerd. Wij zijn hiervan geschrokken omdat de projectfinanciering voor dit project zeer transparant is en door verschillende deskundigen en partijen is beoordeeld. Opmerkelijk is dat de burgemeester zijn voornemen onvoorwaardelijk heeft gepubliceerd zonder onze reactie af te wachten wat voor veel paniek heeft gezorgd. Dat spijt ons.

Gelasius heeft nu twee weken om bezwaar in te dienen tegen de beslissing van de gemeente Echt-Susteren om de vergunning te weigeren. Stor vervolgt: “Wij gaan het advies grondig en zorgvuldig bestuderen en zullen binnen deze twee weken met een goed onderbouwde zienswijze komen zodat de vergunning alsnog verleend kan worden. Wij zien geen enkele reden waarom de vergunningaanvraag geweigerd zou moeten worden. Wij herkennen ons niet in de zeer onzorgvuldige uitlatingen van de burgemeester en hij schetst helaas een beeld dat niet klopt. U mag van mij aannemen dat ik er alles aan zal doen om dit project doorgang te laten geven in het belang van de gemeenschap en alle betrokken partijen. Wij doen dit voor de gemeenschap van Koningsbosch, absoluut niet voor het college van B&W.

Eerder op woensdag werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren weigert een omgevingsvergunning te verlenen aan Gelasius Vastgoedmaatschappij BV. Volgens het onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.”


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch