Lokale Omroep Echt - Susteren

Puntenaftrek dreigt voor EVV

EVV dreigt 3 punten in mindering te krijgen in de Derde Divisie. De club voldoet niet aan alle eisen van de KNVB.

Foto: Amber Muyres
Foto: Amber Muyres

Het EVV-bestuur heeft vorige week een brief ontvangen van de KNVB waarin staat dat de club niet voldoet aan alle gestelde eisen.

Met de invoering van de Tweede en Derde Divisie afgelopen zomer, heeft de KNVB aan alle verenigingen een aantal verplichtingen en eisen opgelegd.

De belangrijkste eis waaraan EVV niet voldoet, is het niet-hebben van minimaal 3 contractspelers op basis van het minimumloon voor ten minste 12 uur per week.

EVV heeft in een eerder stadium al aangegeven dat aan deze eis niet kan worden voldaan. De club heeft er de financiële middelen niet voor.

Toch heeft de KNVB besloten om clubs die niet aan deze eis gehoor (kunnen) geven 3 wedstrijdpunten in mindering te brengen tenzij voor 13 januari alsnog aan de gestelde eisen wordt voldaan. Tevens beraadt de voetbalbond zich nog over eventuele vervolgstappen.

EVV is overigens niet de enige club in deze situatie. Diverse clubs in de Tweede en Derde Divisie hebben dezelfde brief ontvangen en worden met dezelfde strafmaatregel geconfronteerd. De clubs overleggen op dit moment met elkaar over hoe verder te handelen.