Lokale Omroep Echt - Susteren

Regionaal Training Centrum voor judoka’s In de Bandert in Echt

De gemeente Echt-Susteren, Provincie Limburg en judoclub Hercules Pey hebben de afgelopen periode samengewerkt om te komen tot een nieuw Regionaal Training Centrum (RTC) in Leisurepark In de Bandert in Echt.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

De gemeente en de Provincie hebben subsidie verleend en de huidige plannen zijn haalbaar bevonden. Dit betekent dat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd en de bouw kan starten in het laatste kwartaal van 2018.

Naar verwachting is het RTC in het tweede kwartaal van 2019 klaar en kunnen de talentvolle judoka’s uit de regio een passend trainingsprogramma verwachten op deze schitterende locatie

Projectwethouder Geert Frische is erg blij met deze ontwikkeling: ‘‘We geven enerzijds een prachtige inpuls aan de judosport en tegelijkertijd wordt het verkeersprobleem in de Martinusstraat in Pey door de verplaatsing van judoclub Hercules nu structureel opgelost.”

Een Regionaal Training Centrum biedt talentvolle judoka’s een aanvullend trainingsprogramma van de Judo Bond Nederland aan. Hierdoor krijgen judoka’s dagelijks een trainingsprogramma dat op hun studie wordt aangepast. Op dit moment zijn er enkel Nederlandse RTC’s in Heerenveen, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven. De realisatie van dit project in Echt-Susteren is daarom ook een echte toevoeging voor alle topjudoka’s uit de Euregio.