Lokale Omroep Echt - Susteren

Beide Repair Café’s in Echt-Susteren iedere laatste zaterdag van de maand geopend

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie van het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om diverse reparaties uit te voeren.

Reparaties zijn mogelijk voor meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in!

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

In Susteren is het Repair Café iedere laatste zaterdag van de maand geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Locatie; De Kompenie Marialaan 15 6114 CP Susteren

In Echt opent het Repair Café ook elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie; Talenthouse: Diepstraat 3c, 6101 AT Echt