Lokale Omroep Echt - Susteren

Ricardo V. veroordeeld tot 18 maanden celstraf wegens terroriseren ex-vriendin in Nieuwstadt

Na het uitraken van de verkering koesterde de man nog steeds zoveel wrok tegen zijn ex-vriendin en haar familie in Nieuwstadt dat hij wraak aankondigde en die vervolgens ook nam.

Ricardo V. moet de cel in voor het terroriseren van zijn ex-vriendin en haar familie in Nieuwstadt. De man wist een medeverdachte  zo ver te krijgen dat hij een baksteen door de ruit gooide bij zijn ex-vriendin en een molotovcocktail naar de auto van haar familie.

V. is al gedurende lange tijd zeer boos op zijn ex en terroriseert sindsdien haar en haar familie. Zo rijdt hij wel tien keer per dag langs het huis van de familie, haalt hij het gezin op Facebook door het slijk en liet hij hun dus met een baksteen en molotovcocktail bekogelen. V. werd vorig jaar ook al veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin.

De rechtbank rekent het V. zwaar aan dat de familie al twee jaar lang in angst leeft en meent dat ‘het terroriseren van de familie moet stoppen’.

Daarnaast heeft de rechtbank geen goed woord over voor de manier waarop V. de zwakbegaafde Jeffrey L. heeft ingezet om zijn plannen ten uitvoer te brengen. L. gaf in zijn verklaring aan dat hij de brandende fles en steen moest gooien omdat V. anders geen vrienden meer met hem wilde zijn.”De rechtbank neemt het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij een kwetsbare jongen heeft ingezet voor zijn eigen kwalijke praktijken”, zo valt te lezen in het vonnis.

Vanwege de ernst van de feiten, de kans op herhaling en de constante terreur waar de familie gebukt onder gaat, is volgens de rechtbank een forse gevangenisstraf op zijn plaats. Naast de celstraf heeft de rechtbank V. ook een proeftijd van drie jaar opgelegd en een locatie- en contactverbod.

Bron