Lokale Omroep Echt - Susteren

RIOS’31 promoveert naar vierde klasse

RIOS’31 heeft zich in de nacompetitie ten koste van HBC’09 verzekerd van een plek in de vierde klasse. Vorig jaar degradeerde de ploeg van Arno Derrez nog door toedoen van de club uit Holtum-Buchten.

Een groep supporters uit Pey reisde in een speciale bus af naar Buchten. Trainer Arno Derrez was er zelf niet bij. Hij is op vakantie. In Buchten won RIOS’31 met 3-2, nadat het vorige week al de thuiswedstrijd won met 4-0.

Na een half uur stond de ploeg uit Pey al met 2-0 voor door een eigen doelpunt Luc van Sloun en een mooie goal van Max IJsermans. Doordat RIOS’31 daarna enigszins verslapte, kwam HBC’09 terug in de wedstrijd: 2-2.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

RIOS-aanvoerder Tjada Nussy kreeg een rode kaart voor commentaar op de scheidsrechter en de ploeg uit Holtum-Buchten begon er weer in te geloven. Tot 10 minuten voor tijd als Dylan Sliepen in een goede counter de 2-3 maakt. Het feest kon beginnen. Er vloeide na afloop de nodige champagne. RIOS’31 is na een jaar afwezigheid weer terug in de vierde klasse.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

De Lokale Omroep Echt-Susteren heeft opnames gemaakt van de busreis en de wedstrijd en heeft interviews gedaan met de technische staf en de spelers van RIOS’31. Ook zijn er beelden gemaakt van het feest. Deze reportage wordt volgende week uitgezonden op LOES-TV.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma