Lokale Omroep Echt - Susteren

Roosteren viert de carnaval

De carnaval staat voor de deur en in elke kern worden tal van activiteiten georganiseerd. Natuurlijk ook in Roosteren.

Foto: Illona Tychon – Roosteren

Na de plichtsplegingen buiten het Borchgraveriek, is er op vrijdagmiddag het bezoek en de deelname aan het schoolcarnaval van basisschool Jan Peters. Zaterdag wordt, op speciaal verzoek van Prins Marijn & Prinses Sanne, een bezoek gebracht aan het Platsspektakel in Echt.

’s Ochtends komen de Borchgravinnen (de dames van de club) al aan de deur met de overheerlijke nónnevotte. Door de koop van dit carnavalsgebak steun je (indirect) ook de carnavalsviering in het dorp.

Het èchte hoogfeest van Vastelaovend start met de grote optocht op zondag. Opgeven voor deelname aan de optocht kan via de site.

Nadat vorig jaar de startlocatie werd aangepast, is dit jaar de route enigszins gewijzigd. De route 2017 loopt vanaf Herberg De Tramhalte via de Burgemeester Schoolmeestersstraat – Maasheuvel – Eyckholtstraat – Lage Bongerd – Drs. J. Lebensstraat – Maasheuvel -Molenstraat – Kagedaal – Belhofstraat – Jan Petersstraat – Maasheuvel en Eyckholtstaat naar het gemeenschapshuis, waar de optocht wordt ontbonden.

Chauffeurs van deelnemende voertuigen worden verzocht om door te rijden tot de parkeerplaats bij het sportterrein om doorstroming mogelijk te maken èn de prinsenwagens de mogelijkheid te geven om voor het gemeenschapshuis te parkeren. Bewoners van de genoemde straten worden gevraagd te zorgen voor een gemakkelijke doorgang van de bonte stoet, door hun auto’s elders te parkeren tot na de optocht. Natuurlijk draagt het vlaggen bij tot het feestelijke aangezicht van het dorp. Vertrek: 14.11 uur.

Foto: Illona Tychon – Roosteren

Na de ontbinding van de stoet, gaat het feest door in de grote zaal van het gemeenschapshuis. Daar zal het publiek worden vermaakt door de onvolprezen DJ Laevemaeker.

Na de juryberaadslagingen zal Vorst Jack de uitslagen bekendmaken en zullen de prijzen worden uitgereikt door ons Prinsenpaar Marijn & Sanne en Jeugdprinses Keira. De jury van de raamversierwedstrijd maakt maandagochtend haar ronde door het Borchgraveriek om de versierde ramen te beoordelen.

De drie dolle dagen worden op dinsdag afgesloten met een geweldig Borchgrave programma. De zaal is open vanaf 18.00 uur. Een frituurwagen is aanwezig. Na de opening om 19.00 uur, zal de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd van vorig jaar plaatsvinden.

Aansluitend kiezen de ballonnen van de wedstrijd 2017 het luchtruim. Daarna zal het, met medewerking van diverse artiesten en DJ Laevemaeker, flink gaan kraken tot in de kleine uurtjes.

Het programma vermeldt onder andere de Roosterse Spik & Span, Suze en Larissa, The new kids met hun parodie, De Vlaegelkes, Knien in ’t zoer, De Twieë Gewaejde, De Maasheuvel met hun parodie en Toeter Tijs. Verder vindt er ook de traditionele loterij (met mooie prijzen) plaats en worden de mooist versierde ramen bekendgemaakt.

De jubilerende Roosterse Awd Prinse verlenen hun medewerking aan de afsluiting om 00.00 uur. Na het opruimen wordt woensdag gezamenlijk een bezoek gebracht aan de Aswoensdagmis in de parochiekerk en zullen de prinselijke hoogheden hun eigen kaars in ontvangst mogen nemen.


Al het nieuws over de Vastelaovend in Echt-Susteren