Lokale Omroep Echt - Susteren

Ruim 31.000 bomen geplant in 25 jaar Internationale Boomplantdag De Meinweg

Woensdag 14 maart wordt voor de 25e keer de Internationale Boomplantdag gevierd. Dit jubileum vindt plaats in het Nederlandse Nationaal Park De Meinweg.

Foto: Nationaal Park de Meinweg

Deze bijzondere boomplantdag wordt dit jaar gecombineerd met de provinciale accentviering van Boomfeestdag in Limburg. Om dit 25-jarig jubileum te vieren, wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd met 90 leerlingen van BS ’t Kempke uit St. Odiliënberg en van de KGS/GGS Arsbeck-Wildenrath.

Deze scholieren gaan deze dag in totaal 2.000 bomen planten bij Golfrestaurant St. Andrews aan de Stationsweg 100 in Herkenbosch.

Om 10.00 uur zal gouverneur Theo Bovens, samen met de burgemeesters van Roerdalen en Wegberg een herinneringsboom planten en de dag officieel openen. Samen met een Duitse en Nederlandse scholier zal het herdenkingsbord worden onthuld. Dit alles onder muzikale begeleiding van jachthoornblazers. De leerlingen zingen daarna gezamenlijk tweetalig het boomlied ‘In elke boom’.

Elk jaar wordt de Internationale Boomplantdag gevierd in samenwerking met de Gemeente Roerdalen, Staatsbosbeheer, IVN Limburg, Regionalforstamt Niederrhein en Zweckverband Naturpark Schwalm Nette. De 25e internationale Boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Euregio.

In de afgelopen 25 jaar hebben 1.835 leerlingen uit Nederland en Duitsland in totaal 31.000 bomen geplant met een totale oppervlakte van 60.000 m2 en op deze manier een bijdrage geleverd aan het behoud en bescherming van de natuur. De ontmoeting van Duitse en Nederlandse scholieren heeft mede tot doel om, door samenwerking, spraakbarrières en vooroordelen weg te nemen. Voor meer informatie over Boomfeestdag, kijk op www.boomfeestdag.nl.