Lokale Omroep Echt - Susteren

Run for KiKa Marathon Londen opnieuw een succes

Zondag hebben 8 deelnemers 42,195 kilometer afgelegd in de Engelse hoofdstad tijdens de derde editie van Run for KiKa Marathon Londen. Naast deze geweldige prestatie hebben zij bijna 60.000 euro opgehaald in de strijd tegen kinderkanker.

Foto: Run for KiKa Marathon

Hardlopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.

Dat is waar de KiKa-marathonlopers het allemaal voor deden afgelopen weekend. En met succes. Want met een dergelijk hoog bedrag mag de derde editie van Run for KiKa Marathon Londen geslaagd genoemd worden.

Voor de 38e keer stond de Londen Marathon op het programma. De 60.000 euro die is opgehaald door de KiKa-marathonlopers is een voorlopig eindbedrag, want eventuele sponsoringen kunnen nog gedaan worden. De lopers hebben gemiddeld ruim 7.500 euro sponsorgeld per persoon opgehaald.

Het succes van de derde editie van Run for KiKa Marathon Londen smaakt naar meer. Organisator Inge: “Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen de diagnose kanker, helaas haalt 1 op de 4 het niet. Met deze marathon hebben wij de overlevingskans voor kinderkanker hopelijk weer verhoogd. Ieder procent is er weer één.”