Lokale Omroep Echt - Susteren

Samen koken en eten in kookstudio St. Joris

Onlangs is een kookstudio in buurthuis St. Joris in Echt geopend. De nieuwe keuken in het buurthuis wordt gebruikt voor activiteiten.

Foto: Julius Kuyper
Foto: Julius Kuyper

Denk aan cliënten van Met GGZ, deelnemers huiskamer+ project en dagopvang in het kader van de WMO. In de avonduren  wordt de keuken ook gebruikt door kookclubs. Een van de initiatieven die in de kookstudio wordt georganiseerd is het Samen Koken en Eten project.

Het doel is dat buurt- of gemeentebewoners samen koken en/of eten. Buurthuis St. Joris wordt zo nog meer een ontmoetingsplaats voor de bewoners van Echt-(Noord). In andere wijken en woonplaatsen binnen de gemeente zijn soortgelijke projecten al een succes.

Voorlopig vindt deze kook- en eetactiviteit één keer per maand plaats. Op de tweede dinsdag van de maand. Bij veel belangstelling, wordt uitgebreid naar tweewekelijks of elke dinsdag koken. Er worden kosten in rekening gebracht. Om 10.30 uur begint het voorbereidende werk en rond 12.30 schuiven mensen aan tafel.

Wethouder Geert Frische opende de kookstudio en LOES-presentatrice Amber Muyres kookte met hem mee. Bekijk hieronder het resultaat!