Lokale Omroep Echt - Susteren

Niet schrikken! Het is maar een oefening

Van 21 t/m 24 augustus 2017 organiseert het Ministerie van Defensie een militaire oefening die ook in Echt-Susteren plaatsvindt. De oefening wordt gehouden om infanteristen van het leger op groepsniveau te trainen.

©Riny

De militairen moeten zich tijdens deze training verplaatsen vanuit Zuid-Limburg, via Noord-Limburg, naar het eindpunt namelijk het militair oefenterrein ‘De Oirschotse Heide’ In Brabant. Tijdens deze 4-daagse oefening kunnen de militairen op enig moment in Echt-Susteren zijn. De militairen in opleiding verplaatsen zich te voet, met de boot en in militaire voertuigen.

Op de route naar het eindpunt in Brabant gaat men bepaalde (militaire) acties plegen, zoals varen over de Maas, verblijf in de tunnel van de viaduct A2 over de Maas bij Maasbracht, wateroversteek Zuid-Willemsvaart nabij Weert en verplaatsing door een duiker onder de A67 ten zuiden van Bladel. Verplaatsingen gaan over bestaande (vaar-) wegen en paden.

Limburgse Jagers

Aan deze oefening doen 120 militairen mee. De oefening wordt ondersteund door 9 militaire wielvoertuigen. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet Militair Oefenterrein. De oefenende troepen staan onder leiding van de Commandant 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot.

Foto’s van de oefening kun je hier bekijken.