Lokale Omroep Echt - Susteren

Speelgoedproducent roept ‘Discover Sounds sleutels’ terug

Speelgoedproducent MGA Entertainment roept het product Discover Sounds sleutels van het merk Little Tikes terug. Jonge kinderen zouden er door kunnen stikken. Het product werd onder andere verkocht bij Kruidvat.

Foto: MGA Entertainment

Het product is gemaakt, en getest voor kinderen vanaf 18 maanden. Het product is bedoeld voor kinderen die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Voor deze leeftijdsgroep is het product echter niet veilig.

Uit onderzoek is gebleken dat het speelgoed bij deze kinderen te ver in de mond kan komen en de keel kan raken. Hierdoor ontstaat gevaar voor beschadiging van het keelweefsel, alsook gevaar voor verstikking door afsluiting van de keel door het speelgoed. Om deze reden wordt het product teruggeroepen.

In Nederland werden de producten verkocht bij Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper en Toychamp. Als u in het bezit bent van het product, houdt het dan uit de buurt van kinderen. Producten kunnen teruggebracht worden bij de winkel waar het product is aangeschaft. De consument krijgt het aankoopbedrag terug. Little Tikes biedt haar excuses aan voor het ongemak.

Het betreft de producten met de volgende artikelnummers en EAN codes:

  • Artikel nummer 990335M- EAN code 0050743990335. Verkocht in de periode tussen oktober 2016 en september 2017.
  • Artikel nummer 626692M- EAN code 0050743626692. Verkocht in de periode tussen april 2016 en september 2017.