Lokale Omroep Echt - Susteren

Stuiterbal smiete in Montfort

Zaterdag 14 april organiseert Schutterij St. Urbanus uit Montfort een geheel nieuw spel voor jong en oud: het stuiterbal smiete.

Foto: Redactie LOES

Bij dit spel is het de bedoeling om met een stuiterbal, met een doorsnede van ongeveer 15 cm, een parcours van enkele kilometers, over verharde en onverharde wegen in zo min mogelijk worpen af te leggen. Maar zoals bekend, stuitert een stuiterbal alles behalve die kant op waar men hem graag naar toe ziet stuiteren. Het parcours voert door het buitengebied van Montfort.

Langs velden, door bossen en langs beken en de spelregels schrijven voor dat de bal verder moet worden geworpen, vanaf de plek waar hij voor het laatst is blijven liggen. De precieze spelregels worden voor aanvang aan elk team uitgereikt.

Het vertrek is bij Urbanushof. Winnaar is dát team dat het parcours in de minste worpen voltooid. Voor de eerste 3 teams zijn enkele mooie prijzen beschikbaar gesteld en voor de winnaar is een wisselbeker beschikbaar.

Alle teams krijgen van de organisatie bij het vertrek enkele bakken koel bier en halverwege wordt voor een hapje gezorgd en wordt de biervoorraad aangevuld. Ook zijn natuurlijk alcoholvrije dranken en frisdrank beschikbaar. Teams moeten wel zelf zorgen voor vervoer van de drank. Dit mag van alles zijn, bolderkar, steekwagen of wat dan ook, als de drank maar mee kan.

Een team bestaat uit 3 tot 6 personen en de kosten voor deze leuke middag is 12,00 euro per persoon. Hiervoor krijgt men naast een leuke wandeling door het buitengebied van Montfort, voldoende vloeibaar voedsel en wat te eten tussendoor en na afloop. Inschrijven kan tot 2 april bij Roel Gootzen, tel: 06-24631903 of roelgootzen7@gmail.com of bij Huub Sliepen, tel: 06-30337364 of huubsliepen@home.nl.