Lokale Omroep Echt - Susteren

Susterse troubadour Harold K presenteert 3 november zijn nieuwe album

Het nieuwe album van Harold K zal op 3 november door hem gepresenteerd worden in café ’t Gemood in Susteren.

harold-k-khv-laifDe opvolger van Heppeneert heet Mama Courage. Om dit album te realiseren is er een geslaagde crowdfundactie gestart, mocht je willen bijdragen, deze actie loopt nog!

In het lied ‘mama courage’ vertelt Harold over het dagelijkse ‘buttelen’ (zwoegen) van de Limburgse mijnwerkersvrouw. Inspiratie putte hij uit deze passage in Het Geluk van Limburg (2015) van Marcia Luyten:

Elke week weer die kwelling: eerst uitkloppen, een dag weken en uitspoelen, dan koken, in de wastobbe schrobben op het wasbord, krabben tot het teer losliet, door de wringer en dan weer koken, in de tobbe en nog eens door de wringer; tot het pak schoon was. Als het rotsblok van Sisyphus rolde de plunje elke week weer zwart en zwaar in haar schoot.’

Harold besloot al gauw dat hij een nieuw album wilde maken en trok zichzelf terug op een zolderkamer in Kampen. Met het ploeteren van mama courage op zijn netvlies schreef hij daar een handvol liederen in het teken van het menselijke streven. Hoe het vaak vervuld wordt, en soms helaas ook niet.

Al schrijvend ontdekte Harold dat al dat streven zinloos is zonder liefde. Want courage komt natuurlijk van coeur. Van Hart. Een plaat in het teken van De Liefde dus. Harold maakte tien verhalende liedjes waarvan één instrumental, en ze zijn voor het eerst allemaal in het Limburgs gezongen.

Heppeneert (2014) maakte Harold samen met voor hem hele bijzondere en geïnspireerde mensen. Voor Mama Courage zochten zij elkaar weer op: Evert Aalten als producer (en organist), Thimo Gijezen was co-producer, arrangeur, medeschrijver en multi-instrumentalist, Eva van Pelt bedacht en zong de backing vocals en Mathijn den Duijf ontfermde zich over de mix (op analoge tape!). Andere oude getrouwen zijn zangeres Linda Koolen, pianist Mathijs de Groot, en drummer Erwin Gielen.

Extra smaak en schwung komen van bassiste Niki van der Schuren, trombonist Wolter Wierbos, gitarist Ingmar Spaaij (op pedal steel), slidegitarist Bertram Mourits, drummer Bram Hakkens, bassist Reyer Zwart en zanger René Bijlmakers. De Nijmeegse maar van oorsprong Susterense dichter Dennis Gaens nam drie bijzondere spoken wordinterludes op.

Mama Courage verschijnt op cd bij het platenlabel Marista, gestoken in een drieluiksdigipack ontworpen door Ron Ariëns (Grondontwerp).

Bron