Lokale Omroep Echt - Susteren

’t jaar 2016: Blokker en Boerenbond verdwijnen uit Echt-Susteren

Het was het jaar van de winkelketens in moeilijkheden. In onze gemeente verdwenen onder andere de Blokker en de Boerenbond.

© René Puri
© René Puri

V&D ging zelfs helemaal failliet en verdween in menig stad uit het winkelbeeld. In Echt-Susteren hadden we daar geen last van. Nee, wij vonden het verdwijnen van de Blokker uit het centrum van Echt al erg genoeg. Het was namelijk het best gelezen artikel op LOES ACTUEEL van 2016.

Halverwege juni laat Blokker via een advertentie in ’t Waekblaad weten te stoppen met de winkel in Echt. Mede door de concurrentie van de Action heeft de winkel het moeilijk. In april maakte het bedrijf bekend landelijk 390 banen te schrappen.

Een andere winkel van het Blokker-concern, Xenos blijft ondanks een grote reorganisatie wel aanwezig aan het Ursulinenplein in Echt. Bij deze winkelketen worden 250 banen geschrapt en een paar vestigingen gesloten.

LEES MEER!


De Blokker is niet de enige winkel die verdwijnt in onze gemeente. Halverwege augustus worden de Boerenbond-winkels aan de Daalweg in Echt en die in Maasbracht door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Moederbedrijf Sabo Beheer bv heeft grote financiële problemen. Bij de 2 vestigingen werkten nog 8 mensen, voor een deel parttime.

LEES MEER!


© Scapino
© Scapino

Ook schoenenwinkel Scapino dreigt begin dit jaar kopje onder te gaan. Moederbedrijf Macintosh wordt eind december 2015 failliet verklaard.

Maar de winkelketen, met een vestiging aan de Zuiderpoort in Echt, wordt gered door schoenenwinkelketen Ziengs. Terug op het oude nest want Scapino werd in 1974 opgericht door de familie Ziengs.

LEES MEER!


Foto: René Puri
Foto: René Puri

De metamorfose van Maxwell is een verhaal apart. Allereerst verandert de naam in EP:Maxwell en wordt de winkel in Echt verbouwd.

Halverwege december wordt echter duidelijk dat de vestiging aan het Ursulinenplein toch gesloten wordt. Het bedrijf gaat per 1 januari 2017 samen met Electro World Tummers.

Onder de naam van EP:Tummers zal de elektronicawinkel zich gaan vestigen in de huidige vestiging van Elektro World Tummers aan de Zuiderpoort 68 in Echt.

LEES MEER!