Lokale Omroep Echt - Susteren

Tweede elftal EVV Echt pakt kampioenschap

Het tweede team van EVV heeft zondagmiddag in Nederweert het kampioenschap behaald. Het 1-1 gelijkspel was uiteindelijk voldoende om de titel in de wacht te slepen.

EVV 2 zou bij winst op Merefeldia 2 zeker zijn van de titel. Bij een gelijkspel en winst van de concurrenten Veritas 2 en DESM 2 zouden drie ploegen op de eerste plaats eindigen. Het doelsaldo zou dan de doorslag geven. Vooraf had EVV +36, Veritas +30 en DESM +26. Kortom, een spannende dag.

EVV kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong via Manny Peters. Maar de thuisclub maakte gelijk en toen EVV’er Sil Gussenhoven met rood moest inrukken, kwamen er donkere wolken opzetten. De kans op een nieuwe voorsprong ging teloor: Ramon Wenmakers miste een penalty. De ruststand was 1-1.

Na de pauze werd er niet meer gescoord. Telefoontjes naar Neeritter en Weert leerden dat de twee concurrenten dan wel hadden gewonnen, maar dat de overwinningen niet groot genoeg waren om EVV op doelsaldo te kunnen passeren. Zodoende pakte de ploeg van Sven Kuijpers verdient de titel. Na terugkeer op sportpark In de Bandert barstte het feest los.

EVV2 K A M P I O E N

Geplaatst door Henk Hover op zondag 27 mei 2018