Lokale Omroep Echt - Susteren

Vastgebonden honden Illikhoven gelukkig met hun nieuwe thuis

Op Hemelvaartsdag werden aan een boom bij het Julianakanaal in Illikhoven drie verwaarloosde en vastgebonden honden gevonden. De honden maken het inmiddels goed.

Foto: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Dierenbeschermingscentrum Limburg gaf deze week een update op haar Facebookpagina. Het bordeauxdog teefje was er nog het beste aan toe toen de honden in mei binnen werden gebracht bij het centrum. Zij was timide en angstig, maar had geen verdere behandeling nodig. De Franse en Engelse bulldog moesten wel behandeld worden. Zij hadden onder meer last van ernstige huidproblemen.

Puck
Het Dierenbeschermingscentrum begon direct met de behandeling van de Franse bulldog. “Er volgde regelmatige wasbeurten, en oren en ogen moesten gezalfd worden. Het hondje was hartstikke dapper en onderging de behandeling zonder problemen.” Inmiddels heeft Puck, zoals het diertje nu heet, een nieuw thuis gevonden. Ze woont samen met twee vriendinnen en haar baasjes zijn erg blij met haar.

Jane
De Engelse bulldog was er het slechtst aan toe. Haar ogen en oren waren ontstoken, haar huid was erg geïrriteerd en zat vol schilfers. “Ze moest regelmatig gewassen worden en de huidschilfers werden onderzocht om te bepalen waar ze precies last van had.” Inmiddels ziet Jane, zoals ze nu heet, er weer gelukkig uit. Ze heeft een liefdevol thuis gevonden in Sittard.

Sascha
Ook de Bordeaux-dog maakt het goed. Sascha had even tijd nodig om uit haar schulp te kruipen, maar is inmiddels dol op aandacht en lange wandelingen in het bos.

Bekijk alle foto’s van de honden via onderstaand album van het Dierenbeschermingscentrum Limburg.

Eind mei kwam dit drietal bij ons binnen nadat een wandelaar hen vastgebonden aan een boom in Illikhoven had…

Geplaatst door Dierenbeschermingscentrum Limburg op dinsdag 24 oktober 2017

 


Lees al het nieuws over de vastgebonden honden in ons dossier hierover.