Lokale Omroep Echt - Susteren

Verbouwing oude raadhuis Echt tot multifunctionele zaak kost anderhalf miljoen

Het oude raadhuis aan de Plats in Echt wordt verbouwd tot een multifunctionele zaal. Het project kost in totaal anderhalf miljoen euro.

Foto: René Puri

Deze verbouwing moet, samen met een aanpassing van de aula van het Connect College, invulling geven aan de behoefte van verenigingen en inwoners uit Echt.

De gemeente is nog in overleg met diverse participanten over de meest optimale invulling van het Platsgebouw, met in ieder geval ruimte voor het Museum van de Vrouw, de Heemkundevereniging Echt, de Stichting dr. Edith Stein en verenigingen en instellingen die nu in het gebouw van de Stichting dr. Edith Stein gehuisvest zijn. Ook andere verenigingen en instellingen uit Echt kunnen gebruik maken van de voorzieningen van het Platsgebouw.

Om de nieuwe indeling van het oude raadhuis was veel te doen. Zo dreigden vrijwilligers van het Museum van de Vrouw op te stappen als ze zouden moeten verhuizen. Uiteindelijk zijn de gemeente en het Museum van de Vrouw tot een akkoord gekomen. Het Museum behoudt een gedeelte van haar expositie op de begane grond, voor de langdurige exposities verhuist het Museum naar de eerste verdieping. De bibliotheek verhuist wel, naar de Bovenstestraat 11 in Echt.

Er komt een multifunctionele zaal accommodatie met 200 zitplaatsen of 400 staanplaatsen. “Hierdoor krijgt het oude raadshuis op de Plats een nieuwe, efficiëntere invulling. Dit komt ten goede aan het gebouw, het plaatselijke verenigingsleven en de inwoners van Echt”, aldus wethouder Peter Pustjens. Naast het creëren van een multifunctioneel centrum op de Plats, wordt later, nadat het Platsgebouw klaar is, ook de aula in het Connect College aangepast. Deze wordt geschikt gemaakt voor grotere voorstellingen en optredens.

De raad heeft 1,5 miljoen euro voor het project beschikbaar gesteld, waarvan de Provincie 2,5 ton bijdraagt.


LEES OOK:

Gemeenteraad akkoord, oud Raadhuis Echt wordt van alle verenigingen