Lokale Omroep Echt - Susteren

Verdachte moord op Andy de Heus uit Pey zit in Nederlandse cel

Ron S. uit Sittard, hoofdverdachte voor de moord op Andy de Heus uit Pey in 2012, zit in een Nederlandse cel.

Foto: Politie Echt

Tot voor kort zat S. in Duitsland een gevangenisstraf uit van 6 jaar wegens het plegen van zware drugsdelicten. Nederland heeft die Duitse straf nu overgenomen. “Op een gegeven moment zullen we hem officieel aanhouden in verband met de zaak De Heus. Wanneer dat zal zijn, weten we nog niet”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie tegen De Limburger.

Andy de Heus uit Pey, vader van 2 kinderen, werd sinds 18 december 2012 vermist nadat hij zijn woning in Pey verliet. De mobiele telefoon van De Heus is op de avond van de verdwijning uit de lucht gegaan aan de Maaseikerweg in Susteren. Daar was toen ook de gsm van Ronny S. De grijze Volkswagen Caddy van De Heus werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Jarenlang werd er naar hem gezocht.

Donderdag 18 februari 2016 werd het lichaam van Andy de Heus na technisch onderzoek aangetroffen bij een visvijver in Stevensweert. Dinsdag 16 februari 2016 startte de politie met een zoekactie waarbij onder andere politieboten met sonarapparatuur en speurhonden werden ingezet.


Al het nieuws over de vermissing van en moord op Andy de Heus uit Pey