Lokale Omroep Echt - Susteren

‘Verdachten probeerden kopstuk in Mocro-oorlog te bevrijden’

De neergeschoten en twee opgepakte verdachten in Oud-Roosteren probeerden Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Foto: LOES

Dat meldt de NOS. Benaouf A. is een kopstuk in de Amsterdamse Mocro-oorlog. Hij zit een gevangenisstraf uit van 12 jaar.

Zijn handlangers wilde A. woensdag met een helikopter bevrijden uit de gevangenis. De Amsterdamse politie kwam echter op tijd achter de plannen. Twee handlangers werden opgepakt in Oud-Roosteren. Een andere werd door de politie neergeschoten en overleed ter plaatse aan de verwondingen.

Benaouf A. zou zit in de cel voor het aansturen van de liquidatie op de Amsterdamse-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Dat was in oktober 2012 buiten bij een hotel in Antwerpen.

Bouhbouh werd door A. waarschijnlijk verantwoordelijk gehouden voor de verdwijning van 225 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Twee maanden later werd geprobeerd A. zelf te liquideren met automatische wapens. Dat mislukte, maar twee anderen overleefden het niet. Ook hier zou het zijn gegaan om een conflict over cocaïne. Deze schietpartij was het begin van de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.