Lokale Omroep Echt - Susteren

Verwarring alom, dierenambulance wel of niet betaald?

Krijgt de Dierenambulance Midden-Limburg (DAML) nu wel of geen onkostenvergoeding? Over die vraag is na onze berichtgeving van vrijdag alsnog onduidelijkheid ontstaan.

Vrijdag meldde LOES dat de Gemeente Echt-Susteren na een langslepend conflict, alsnog besloten had om de kilometervergoeding te betalen aan DAML. Uit mailverkeer tussen de 2 partijen, die onze redactie heeft ingezien, bleek dit zo te zijn vanaf 1 januari 2017. De mail (zie stukje daarvan in de foto hieronder) was duidelijk en leek geen twijfel meer over te laten over de financiële afhandeling van dit conflict. DAML zou daarom weer gaan rijden.

Foto: Lokale Omroep Echt-Susteren

Toch is er dit weekend veel verwarring over ontstaan. De gemeente ontkent dat de facturen van DAML weer betaald zullen worden. Een woordvoerder van de gemeente meldt, naar aanleiding van onze berichtgeving, dat er nog geen getekend contract is. Bovendien zou er eerst een raadsbesluit of collegebesluit over moeten worden genomen. “De uitspraak in de mail is niet kortgesloten, laat staan rechtsgeldig”, klinkt het.

DAML zegt nog niets te hebben gehoord van de ontstane verwarring. “We wachten de verdere ontwikkelingen af.” Afgelopen week waren ze nog heel blij dat ze gewonde natuurdieren zoals egels en vogels weer konden ophalen in onze gemeente. Het is nog onduidelijk hoe dit nu verder gaat. Voor gewonde huisdieren zoals honden en katten kunnen inwoners gewoon blijven bellen naar het Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born.