Lokale Omroep Echt - Susteren

De vijfde stadswandeling in Echt op zondag 20 augustus 2017

De vijfde rondleiding van dit zomerseizoen vindt plaats op zondag 20 augustus om 14.00 uur en start bij de trappen van het in 2007 gerestaureerde voormalige stadhuis aan de Plats.

stadhuis,stadsgids,platsVia de van oudsher beroemde “straten en stegen van Echt” leidt de deskundige gids u langs het Vrijthof, de dakpannenfabriek De Valk, het voormalige complex van de zusters Ursulinen en de monumentale panden aan onder andere de Plats en de “Grote” straat, met allemaal hun eigen geschiedenis. Ook de Landricuskerk, gewijd aan de H. Landricus en de H. Edith Stein, wordt bezocht.

Herkenbaar zijn ook nog de contouren van het grachtenstelsel rond Echt en er wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan. U krijgt daarmee een goed beeld van de geschiedenis van Echt, waarin het verleden wordt gekoppeld aan het heden.

De rondleiding duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 2,- per persoon en kunnen ter plekke bij de stadsgids voldaan worden. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool doen gratis mee.