Lokale Omroep Echt - Susteren

Voor ieder wat wils bij Glanamundo Wereldfestival Geleen

Zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur vindt het Glanamundo Wereldfestival plaats in Geleen.

Het evenement is gratis toegankelijk. De hoofdact dit jaar is Rolf Sanchez. Een Nederlandse Latin zanger die momenteel in Miami woont waar hij samenwerkt met Guianko Gómez, de producer van Marc Anthony. In 2011 deed hij nog mee aan X Factor en eindigde hij op de derde plek.

Vandaag de dag focust hij zich volledig op de ‘latin sound’ en met succes. Begin vorig jaar heeft Rolf een platencontract getekend bij Sony en kreeg hij een platenlabel bij de ‘Latin Pulse Group’.

Los Paja Brava is een internationale band geboren in het hart van Rotterdam die bestaat uit 6 nationaliteiten. Wat deze band zo bijzonder maakt, is de eclectische achtergronden van de muzikanten, van klassieke muziek tot jazz, maar allemaal met een passie voor cumbia. Een explosie aan ritme en energie.

Heel bijzonder is de komst van T Smallz Katato & Benjahmin Daking ‘Ceesay’, 2 Gambiaanse rappers. Beide afro-dancehall artiesten wonen momenteel in Duitsland vanwege hun Europese tour, maar zijn in eigen land bij zowel jong als oud razend populair.

Een naam die je niet snel zal verwachten is die van Boris Titulair, beter bekend als Boris of Bo Saris. In 2003/2004 nog winnaar van Idols. Na enkele moeizame muzikale jaren is hij weer helemaal ‘back in business’. Zijn nieuwste album NEON is een mix van soul, funk en pop met invloeden van Marvin Gaye, Bill Withers, Curtis Mayfield, Prince en Michael Jackson.

Een plein vol food-trucks laat je kennismaken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij aan gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland, Amerika en meer. Dit jaar is het de organisatie zelfs gelukt de keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

Na het succes van afgelopen jaar staat het grootste springkussen ter wereld ook deze zomer in Geleen. De ‘World Tour’, zoals het springkussen officieel heet, heeft een afmeting van 42 bij 20 meter en is 8 meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste springkussen ter wereld.

Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. In een vogelvlucht kun je een bezoekje brengen aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet.

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sieraden, instrumenten, kunst, interieurdesign en meer. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een derde wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel.