Lokale Omroep Echt - Susteren

Vredeslicht en Kerstwensen parochiecluster Susteren

Dit jaar zal in de parochies van het cluster Susteren het zogenaamde vredeslicht verkrijgbaar zijn. Bovendien kunnen kerkgangers hun kerstwens neerschrijven.

Foto: Cor Voorter
Foto: Cor Voorter

In de gezinsmisvieringen op Kerstavond (17.00 uur Susteren, 17.00 uur Roosteren, 19.00 uur Mariaveld, 19.00 uur Nieuwstadt) zal het vredeslicht door kinderen de kerk worden binnengedragen en gedurende de kersttijd bij het altaar of de kerststal blijven branden. In Dieteren is het licht verkrijgbaar in de nachtmis van 20.30 uur.

Na de Heilige missen of een later bezoek aan de kerststal kunnen parochianen een meegebrachte kaars, in een lantaarn of een stormlamp, aan het vredeslicht ontsteken en het licht mee naar huis nemen. Daarna kan het op deze wijze ook worden doorgegeven aan familie, vrienden en bekenden in de eigen omgeving.

Jaarlijks wordt in Bethlehem op de geboorteplaats van Jezus het vredeslicht ontstoken door een kind. Dit licht van vrede wordt daarna door kinderen over de hele wereld verspreid. Al meetr dan 20 jaar ontstaat op deze wijze, vanuit een klein vlammetje, een wereldwijde oceaan van licht.

Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap. De Paus heeft al meerdere jaren het vredeslicht in ontvangst genomen.

Eveneens kunnen kerkgangers in de kerken van het cluster Susteren hun kerstwens(en) neerschrijven op hiervoor gemaakte kaartjes. Deze wensen kan men daarna aan een voor dit doel opgestelde kerstboom in de kerk hangen.