Lokale Omroep Echt - Susteren

Wandel4daagse Echt ondanks regen toch geslaagd

Van 23 tot en met 26 mei hebben bewoners van zorgcentrum de Egthe samen met vrijwilligers de wandel4daagse gewandeld.

Een mooi evenement, waarbij de ouderen buiten een wandeling konden maken. Met de rolstoel, rollator, scootmobiel, wandelstok of met een ingestoken arm. Dit jaar was de opkomst groter dan vorig jaar, maar liefst 75 bewoners deden mee. De eerste dag viel helaas in het water door slecht weer.

© Gemeente Echt-Susteren
© Gemeente Echt-Susteren

Toch mocht dat de pret niet drukken. Wethouder Frische kwam op bezoek in de Eghte. De beweegcoach wist de bewoners én vrijwilligers op ludieke wijze in beweging te zetten. Dat werd uiteraard beloond met een heerlijk kopje koffie en vlaai. De overige dagen is het weer opgeknapt en konden de bewoners naar buiten. Zo zijn ze naar buurthuis Sint Joris en kinderboerderij ’t Hertenspoor geweest.

De laatste dag vond het traditionele blarenbal plaats. Dit is een rondje rondom de Eghte met muziek. Ter afsluiting kregen alle deelnemers een medaille en bloem uitgereikt. Ook dit jaar organiseren Zuyderland Zorgcentra De Egthe, Vastrada en Menswel de avond4daagse in Susteren, vanuit Zorgcentrum Vastrada. Maandag 6 juni tot en met 9 juni wandelen 40 deelnemers met begeleiding door Susteren.


Meer nieuws over Echt