Lokale Omroep Echt - Susteren

Westlandia nieuwe tegenstander EVV in Derde Divisie

Het voetballandschap gaat er komend seizoen anders uitzien. In de Derde Divisie Zondag zal EVV het moeten opnemen tegen diverse nieuwe tegenstanders, zoals Westlandia.

De ploeg uit Echt stelt de nieuwe tegenstanders de komende periode zelf aan je voor, te beginnen met Westlandia.

© RKVV Westlandia
© RKVV Westlandia

Westlandia werd afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse A. De club uit Naaldwijk, één van de dorpen in de gemeente Westland, werd in 1922 opgericht en speelde aanvankelijk in de RKF (Rooms Katholieke Footballbond) en later in de DHVB (Diocesane Haarlemse Voetbalbond).

Toen deze bonden eind jaren veertig van de vorige eeuw opgingen in de KNVB klom Westlandia gestaag op vanuit de vierde naar de tweede klasse. Na diverse promoties en degradaties bereikten de Naaldwijkers uiteindelijk in 2001 de Hoofdklasse.

Het voorlopige hoogtepunt van de vereniging was het kampioenschap in de hoofdklasse A in 2009. In de strijd om het landskampioenschap die daarop volgde, moest men zijn meerdere erkennen in het inmiddels failliete WKE.

Afgelopen seizoen werd Westlandia met overmacht kampioen in de Hoofdklasse A. Vele wedstrijden voor het competitie-einde stond dit kampioenschap al vast. Wellicht is dit een voorbode dat Westlandia in de Derde Divisie een blijvertje zal zijn en dat er misschien nog meer in het verschiet ligt.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma