Lokale Omroep Echt - Susteren

Wielrenner slaat 13-jarige scholier uit Born van fiets in Roosteren

Axel Thomas, een 13-jarige scholier uit Born is dinsdagochtend van de fiets geslagen. Hij was met zijn broertje (11) op weg naar school in Maaseik.

Archieffoto: LOES ACTUEEL – Riny

De jongen kreeg uit het niets klappen. Door werkzaamheden op de Pater Sangersbrug in Roosteren moet de schoolgaande jeugd en alle andere fietsers gebruikmaken van één fietspad.

Bij De Limburger doet de moeder van de twee jongens haar verhaal. Volgens haar kwam een man van ongeveer 60 jaar met een kaal hoofd de jongens tegemoet op de brug. Blijkbaar was hij niet gediend van drukte. Hij greep de jongen stevig vast, gaf hem een klap in het gezicht en schopte hem vervolgens met fiets en al omver.

Een automobilist die getuige was het incident, zette zijn auto aan de kant. Hij sprak de agressieve fietser aan op zijn gedrag. Maar de wielrenner begon vervolgens ook op de automobilist te schelden.

De moeder vertelt aan De Limburger dat ze van meerdere ouders soortgelijke verhalen heeft gehoord, vrijwel zeker met dezelfde man. Het gezin uit Born heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie.