Lokale Omroep Echt - Susteren

Wielrenster Femke Gort uit Echt pakt podiumplek in Tilburg

Wielrenster Femke Gort uit Echt is het wielerseizoen goed begonnen. Bij een wedstrijd in Tilburg won ze de sprint van het peloton en eindigde daarmee als derde.

In Tilburg op het clubparcours van TWC Peijnenburg stonden 25 nieuwelingen dames aan de start voor een wedstrijd over 40 kilometer. Voor Femke Gort uit Echt was het de eerste wegwedstrijd van dit wielerseizoen, daar waar veel collega-rensters al een wedstrijd of vijf gereden hadden. Femke startte later aan het wegseizoen omdat zij na een intensief veldritseizoen voldoende rust heeft gepakt en rustig aan haar conditieopbouw voor het wegseizoen heeft gewerkt.

In Tilburg stond Femke met ploeggenoten Lieke Janssen (Panningen) en Iris Timmermans (Bingelrade) van WCL Bergklimmers uit Sittard aan de start. Lieke pakte een tweede plek door in de laatste twee ronden weg te rijden uit het peloton met de latere winnares Maureen Arends uit Kruiningen. Femke wist vervolgens de sprint van het peloton met afstand te winnen. Iris wist plek vijf te pakken en maakte daarmee het succes voor de Bergklimmers compleet door drie plekken in de top vijf te pakken.

Van links naar rechts in het roze Femke Gort, Iris Timmermans en Lieke Janssen. Foto: Bart Gort
Van links naar rechts Lieke janssen, Maureen Arends en Femke Gort. Foto: Bart Gort