Lokale Omroep Echt - Susteren

VVV-wandeling rondom abdij Lilbosch

De VVV Zuid-Limburg organiseert jaarlijks in het kader van Levend Limburg een aantal wandelingen rondom de abdij van Lilbosch. Op zaterdag 30 juni a.s. vindt de tweede VVV-wandeling in 2018 plaats.

De Cistersiënzer-abdij Lilbosch is in 1883 gesticht vanuit de Achelse Kluis in een moeras- en heidegebeid in de buurt van Echt. In 1912 werd de priorij Lilbosch tot abdij verheven.

Behalve de abdij-kerk worden ook de boerderij en de “buitenloop” van de Livar-varkens bezocht met uitleg wordt over de natuurlijke en diervriendelijke verzorging van de varkens. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de Maria-kapel in de vluchtbunker uit 1942 en aan het monument ter ere van de omgekomen geallieerde vliegtuigbemanningen in de Tweede Wereldoorlog. Een excursie naar een buitengewone abdij met een verrassende geschiedenis tot op de dag van vandaag. De rondleiding op zaterdag 30 juni start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de abdij en duurt ca. 1,5- 2 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon en kunnen ter plekke bij de gids voldaan worden.