Lokale Omroep Echt - Susteren

Ziggo stopt met analoge televisie, gratis decoders bij oude televisie

Ziggo gaat het tv-aanbod volledig digitaal maken en stopt daarmee met analoge televisie. Het bedrijf levert nu al overal standaard tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, maar niet iedereen maakt daar op dit moment gebruik van.

Foto: Clker-Free-Vector-Images/Pixabay

Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken, gaan in de komende 2 jaar samen met Ziggo gefaseerd per regio de overstap naar digitaal maken. In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Robin Clements, verantwoordelijk voor klantenservice van VodafoneZiggo: “Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al volledig digitaal tv. Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken, nemen we stap voor stap mee om samen met ons over de komende twee jaar volledig digitaal te worden. We zeggen ‘samen’, want we willen de klant daarbij helpen en voor iedereen dichtbij zijn. Daarom zetten we tijdens de omschakeling, niet alleen onze bestaande, maar ook extra servicepunten in, en helpen we de klant ook thuis.”

Wie een te oude televisie heeft, krijgt van het kabelbedrijf gratis een digitale decoder in bruikleen. Met zo’n kastje kan iedere televisie een digitaal signaal oppikken. Het blijven aanbieden van analoge tv naast het digitale signaal kost Ziggo extra geld. Bovendien kan Ziggo door het schrappen van analoge tv de vrijkomende bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen. De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 44 te zetten. Ziet de klant daar de zender Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES 2.0 TV), dan kijkt hij/zij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.