Lokale Omroep Echt - Susteren

Zondag 3 september Auwerwèts weijefieës Auwt Prinse Zöstere

De Auwt Prinse Zöstere zijn volop bezig met de voorbereidingen om zondag 3 september alweer de derde editie van het Auwerwèts weijefieeïs succesvol te laten verlopen.

Auwt Prinse ZöstereOok dit jaar is weer alles uit de kast gehaald om er, geheel in stijl van de Auwt Prinse een nostalgisch, maar bovenal gezellig weijefieës van te maken. Aan de formule is niet getornd. Leuke artiesten, geen keiharde en dreunende geluidsinstallatie. Maar wel gezellige spelletjes die met weemoed doen terugdenken aan de fancy fairs van weleer. Waaronder het rad van avontuur en na de successen van vorige edities het kratten stapelen. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Ze kunnen zich amuseren op een heuse kinderboerderij!

Natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje, maar een ouderwets stuk vlaai bij de koffie ontbreekt vanzelfsprekend niet. En deze keer wordt de vlaai zelfs ter plaatse verser dan vers gebakken in “eine richtige bakaove”. Voor de iets meer stevige trek staat Alois met zijn inmiddels befaamde “houtgesjtaokte kaokkaetel” klaar.

Uiteraard is weer gezellige levende muziek van de twee wereldbekende virtuozen op de accordeon: Ton Vranken en Cor Mostard! Net als in de vorige edities zullen zij zeker de juiste sfeer weten te brengen. Halsreikend wordt er uitgekeken naar het eerste optreden in Susteren van “Frau Steir”. Deze schoonheid weet met al haar charme en uitstraling op de Steirische harmonica alle (muzikale) harten te breken! En de Auwt Prinse zelf dan? “Sjtróndj” eigewies zulle zij zeker hun megahit “Höbse doeve” ten gehore brengen…

Het Auwt Prinse-spektakel wordt gehouden in de grote wei naast café “bie Aloïs” aan de Rijksweg Noord in Susteren en duurt van 12.00 – 19.00 uur. Ouderwetse gezelligheid in een nostalgisch sfeertje! De toegang is gratis!