Lokale Omroep Echt - Susteren

Zuyd Hogeschool en De Domijnen helpen bij digitale belastingaangifte

Donderdag 26 april organiseren Zuyd Hogeschool en De Domijnen de Invuldagen Belastingdienst in Bibliotheek Ligne in Sittard.

Foto: De Domijnen

De partijen bundelen hun krachten en bieden hulp bij de digitale belastingaangifte en het aanvragen van online toeslagen. “Onze studenten van de opleiding Accountancy en Bedrijfseconomie hebben rond deze periode het blok Belastingrecht afgerond. Het is dus een ideaal moment om de leerstof om te zetten naar de praktijk” zegt Stefan Retrae van Zuyd Hogeschool.

Ook het team van Educatie De Domijnen is enthousiast om het project verder te zetten. “We hebben vorig jaar heel wat bezoekers kunnen verder helpen en hun online vaardigheden kunnen bijbrengen. Educatie De Domijnen staat voor een leven lang leren en daar past dit project in co-creatie perfect in. Zuyd Hogeschool en De Domijnen laten hiermee zien dat ze niet enkel op facilitair vlak met elkaar samenwerken maar ook een inhoudelijke meerwaarde bieden”, zegt Carol Maas van Educatie De Domijnen.

Op 26 april helpen studenten van Zuyd Hogeschool bezoekers van de Invuldagen Belastingdienst bij het invullen van hun belastingaangifte. Aanmelden kan via educatie@dedomijnen.nl of bij de betreffende bibliotheek. Voor degenen die zelf aangifte willen doen, biedt De Domijnen in alle vestigingen gratis computer- en internetgebruik. Zowel de hulp als de faciliteiten zijn kosteloos en voor iedereen beschikbaar, ook niet-leden van Bibliotheek De Domijnen.

In samenwerking met de belastingdienst, Partners in Welzijn en Menswel biedt De Domijnen belastingspreekuren aan in diverse locaties. Financiële dienstverleners bieden hulp aan mensen bij het invullen van hun belastingaangifte of het aanvragen van een toelage. De spreekuren zijn kosteloos. Alle data en locaties via dedomijnen.nl/educatie. Aanmelden kan via educatie@dedomijnen.nl.