Lokale Omroep Echt - Susteren

Zuyd Hogeschool uitblinker in Keuzegids Masters 2018

Zuyd Hogeschool wordt gekwalificeerd als uitblinker in de Keuzegids Masters 2018. Twee van de zeven beoordeelde opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ ontvangen: ‘Architectuur’ en ‘Scientific Illustration’.

Foto: Zuyd Hogeschool

De 104 punten die de opleiding ‘Scientific Illustration’ heeft gekregen, betekent de hoogste score van alle hbo-Masteropleidingen in Nederland. Met een overall puntentotaal van 68 behaalt Zuyd veruit de hoogste score van de algemene hbo-instellingen die masteropleidingen aanbieden.

Daarmee laat Zuyd instellingen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Avans en Hogeschool van Amsterdam achter zich. Alleen Artez, een hogeschool speciaal voor de kunsten in het oosten van het land en eveneens uitblinker volgens de Keuzegids, scoort met een overall puntentotaal van 69 licht hoger dan Zuyd.

Vijf van de zeven beoordeelde opleidingen van Zuyd behalen een eerste plaats binnen hun vakgebied. De opleidingen ‘Advanced Nursing Practice’, ‘Arts Therapies’, ‘Personal Leadership in Innovation and Change’, ‘Scientific Illustration’ en ‘Architectuur’ eindigden allen bovenaan de lijst. De kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ is voorbehouden aan opleidingen die in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten behalen.

De Keuzegids Masters wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Dit is een organisatie die zich richt op het verhogen en inzichtelijker maken van onderwijskwaliteit. Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met 3 kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen.

Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd, over de grenzen van disciplines en organisaties heen, intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21ste eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio.

De wortels en expertise van Zuyd gaan meer dan honderd jaar terug. Vanuit die kracht en in lijn met de sterktes van de (Eu)regio, concentreert het onderzoek van Zuyd zich rond de thema’s Innovatieve zorg en technologie, Transitie naar een duurzame gebouwde omgeving, Life Science and Materials, en Smart Services. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd zijn 14.000 studenten 50 bachelor- en masterprogramma’s aan. Meer informatie: .